Brancheforståelsen kan ofte være opdelt i to hoved forretningsområder, for f.eks. køb/salg af køretøjer samt et after-sale marked i form af  service, reparationer og reservedele.

Begge forretningsområder har lagerstyring med hurtige omsætningshastigheder og levering fra leverandører flere gange dagligt som vigtige styringsredskaber i regnskabsfunktionen og derfor er erfaring med lagerstyring, logistik, lokationer og lagerprincipper vigtigt at have.

Desuden styres forretningen ofte mere detaljeret ved, at være i stand til at nedbryde økonomiske informationer pr. kunde, køretøj eller varenummer på både materiale- og tidsforbrug.

Lønadministration for både timelønnede og funktionærer med opsamling af løngrundlag fra personalesystemer med både 14-dages løn og månedsløn skal oftest indregnes som en vigtig del af regnskabsfunktionen.

Fakturering af kunder er tæt forbundet med tids- og reservedels systemer, hvor man løbende skal sikre sig, at disse er afstemt for at få en præcis og korrekt fakturering af kunden. Der er udviklet mange forskellige branche systemer, som med forskellige setups og integration kan tage højde som dette, men det kræver overblik og forståelse for afstemning, for at disse fungere optimalt.