En medicinalvirksomhed kan have flere særskilt vigtige regnskabsmæssige omdrejningspunkter, lidt afhængig af, om de varetager en salgsfunktion i Danmark, om de har lageradministrationen og om de derudover har produktion og udvikling.

Medicinalvirksomheder er næsten altid løntunge og har stort fokus på HR, personale. og lønadministration af forskellige personalegrupper.

Lager og lagerstyring kan være underlagt myndighedskrav der skal efterleves, som gør at der skal følges andre lidt andre processer end “normal” lagerstyring.

Har virksomheden forskning, udvikling og produktion, kan der ligge en betydelig vægt på varetagelse af den investering der ligger heri samt hvordan den behandles i regnskabsføring og økonomistyring.

Da de fleste medicinalvirksomheder arbejder internationalt på den ene eller anden måde, arbejdes efter processer, principper og systemer som også anvendes i andre lande, i en koncern eller via samarbejdspartnere, og derfor er det vigtigt at det er medarbejdere med den forståelse, uanset om det er regnskabsassistenten eller økonomidirektøren der skal findes til en medicinalvirksomhed.

Forståelsen for IT, gode grundlæggende IT-færdigheder samt evnen til at sætte sig ind i nye systemer er en vigtig egenskab, da eksakt viden og hurtig information også er et omdrejningspunkt i økonomistyringen.

Sprog og forståelse for andre kulturer er gode egenskaber at have i branchen, da der meget ofte er kontakt med andre medarbejdere i udlandet, udenlandsk ledelses tilstedeværelse i Danmark og rapportering til udlandet samt kortere eller længerevarig ophold af forskere fra andre lande.

Beklager, vi kunne ikke finde nogen indlæg. Prøv venligst en anden søgning.